Celem studiów podyplomowych Menedżer hotelu, jest zapoznanie studentów z wiedzą i metodologią z zakresu podstaw turystyki; technik zarządzania obiektem turystycznym; kreowania i świadczenia usług hotelarskich; obsługi klienta oraz organizacji pracy w branży gastronomicznej.
Studenci w szczególności zostaną zapoznani z funkcjonowaniem obiektu hotelowego począwszy od zaplecza pracy hotelarskiej, poprzez obsługę klienta, aż po zarządzanie obiektem oraz usługą hotelarską. Istotnym elementem kształcenia jest możliwość zdobycia praktycznych umiejętności z zakresu ekonomiki, rachunkowości, organizacji i zarządzania oraz marketingu w obiektach hotelarskich i gastronomicznych.
Studenci w ramach zajęć zostaną dogłębnie zapoznani z funkcjonowaniem restauracji, jej zaplecza, zadaniami zaopatrzenia i funkcjonowaniem obsługi, ale także zadaniami i rolą menedżera lokalu, kierownika sali czy szefa kuchni. Studenci poznają zasady żywienia, kuchnie regionalne, międzynarodowe, a także niezwykle ważne przepisy sanitarne i BHP.
Kandydaci na studia podyplomowe muszą posiadać wykształcenie wyższe i legitymować się dyplomem ukończenia studiów I stopnia lub studiów II stopnia, ewentualnie jednolitych studiów magisterskich. Należy dokonać opłaty wpisowego oraz wpłaty za pierwszy semestr. Rekrutacja odbywa się na podstawie kolejności zgłoszeń.
Warunkiem zaliczenia studiów i uzyskania świadectwa są pozytywne wyniki wszystkich zaliczeń i egzaminów oraz przystąpienie i uzyskanie oceny pozytywnej z egzaminu końcowego.
Studia kierowane są do: osób związanych z branżą hotelarską; menedżerów; specjalistów ds. sprzedaży; kadry zarządzającej hotelami; do wszystkich zainteresowanych osób chcących poszerzyć swoje kwalifikacje w tym obszarze.
Zapisz się na Studia Podyplomowe w Wyższej Szkole im. Bogdana Jańskiego już teraz